x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe India începe să voteze în a doua fază a alegerilor

India începe să voteze în a doua fază a alegerilor

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2024   •   13:00
India începe să voteze în a doua fază a alegerilor
Sursa foto: Hepta

India începe să voteze în a doua fază a celor mai mari alegeri din lume, în timp ce campania Modi vs. Gandhi se încinge.

India a început vineri să voteze în cea de-a doua fază a celor mai mari alegeri din lume, în timp ce premierul Narendra Modi și rivalii săi ridică tonul campaniei, concentrându-se asupra unor subiecte fierbinți precum discriminarea religioasă, acțiunea afirmativă și taxele, relatează Reuters.

Aproape un miliard de persoane sunt eligibile pentru a vota în cele șapte etape ale alegerilor generale care au început la 19 aprilie și se încheie la 1 iunie, iar numărarea voturilor va avea loc la 4 iunie.

Modi încearcă să obțină un al treilea mandat consecutiv, un record, pe baza rezultatelor sale economice, a măsurilor de bunăstare, a mândriei naționale, a naționalismului hindus și a popularității personale.

Sondajele sugerează că va obține cu ușurință o majoritate confortabilă.

Contracandidații săi au format o alianță și promit mai multe acțiuni pozitive, mai multe ajutoare și sfârșitul a ceea ce ei numesc guvernarea autocratică a lui Modi.

Vineri, scrutinul va avea loc pentru 88 din totalul de 543 de locuri din camera inferioară a parlamentului, cu 160 de milioane de persoane cu drept de vot. Acesta va fi repartizat în 13 state și teritorii federale din cea mai populată țară din lume.

Mai mult de jumătate din aceste 88 de locuri se află în statele sudice Kerala și Karnataka și în statul nord-vestic Rajasthan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: india alegeri