x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Indonezia zguduita de un nou seism, de 5,9 grade!

Indonezia zguduita de un nou seism, de 5,9 grade!

09 Aug 2018   •   09:34
Indonezia zguduita de un nou seism, de 5,9 grade!

La numai patru zile dupa cutremurul de 6,9, soldat cu 168 de morti, un nou seism, de aceasta data cu magnitudinea de 5,9 grade, s-a produs joi pe insula indoneziană Lombok, a anuntat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). 

 

Miscarea telurica a fost inregistrata în aceeaşi zonă în care a avut loc cutremurul de duminică. Agenţia indoneziană de seismologie a măsurat o magnitudine de 6,2. 

Bilanţul oficial al persoanelor decedate în urma seismului catastrofal din ultima zi a saptamanii trecute, a ajuns la 168, a anunţat Agenţia naţională de gestionare a dezastrelor (BNPB), al carui purtator de cuvant a admis, totodata, ca datele publicate de autorităţile locale sunt mult mai mari şi că armata din Lombok a anunţat 381 de morti.

Informatiile nu au fost insa verificate oficial, adica trebuie sa "cuprindă numele, vârsta, sexul şi adresa pentru verificare", a spus el. "Datele BNPB sunt oficiale", a precizat purtătorul de cuvânt. Nugroho a declarat că discrepanţele în ceea ce priveşte numărul victimelor sunt normale în etapa de urgenţă după un dezastru şi a menţionat că agenţia pe care o reprezintă verifică informaţiile. 

Aproape 1.500 de persoane au fost spitalizate după ce au suferit răni grave în urma seismului, conform BNPB. 

Cutremurul cu magnitudinea 6,9 de duminică seară a semănat panică în rândul turiştilor şi al localnicilor, la o săptămână după ce un alt seism s-a soldat cu cel puţin 17 morţi pe această insulă vulcanică foarte apreciată de vizitatori. Peste 70.000 de persoane au rămas fără domiciliu şi dorm în adăposturi improvizate, iar în anumite părţi ale insulei de o suprafaţă de circa 4.700 metri pătraţi unele sate au fost distruse aproape în întregime. 

Indonezia se află în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune a lumii în care se produc frecvent erupţii vulcanice şi seisme.

AGERPRES

×