x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inflația anuală din Rusia crește la 8,4%, cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2016

Inflația anuală din Rusia crește la 8,4%, cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2016

09 Dec 2021   •   10:20
Inflația anuală din Rusia crește la 8,4%, cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2016

Indicele prețurilor de consum (IPC) din Rusia a crescut cu 8,4% în noiembrie, atingând cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2016 și adăugând presiune asupra băncii centrale pentru a majora din nou ratele dobânzilor, potrivit datelor publicate miercuri citate de Reuters.

Banca Rusiei este așteptată să majoreze rata dobânzii cheie de la 7,50%, la următoarea ședință a consiliului de administrație din 17 decembrie, deoarece inflația, principalul său domeniu de responsabilitate, a depășit ținta de 4% în urmă cu mai bine de un an și dă puține semne de încetinire.

Stimulată de o rublă slabă și de prețurile în creștere la nivel mondial, inflația este în creștere în ciuda celor șase majorări de dobândă de până acum din acest an. Președintele rus Vladimir Putin a cerut măsuri preventive pentru a combate inflația, care afectează nivelul de trai.

Guvernatorul Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, a declarat săptămâna trecută la conferința Reuters Next că ar fi o greșeală subestimarea riscurilor inflaționiste, afirmând că banca centrală intenționează să ia în considerare o creștere a ratelor cu până la 100 de puncte de bază pe 17 decembrie.

Inflația a fost de 9,8% în ianuarie 2016.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inflatie rusia