x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

06 Feb 2007   •   00:00
TIGHINA. Ambasada Romaniei la Chisinau a primit instructiuni sa solicite incetarea actiunilor distructive impotriva cimitirului militar romanesc de la Tighina si readucerea mormintelor la starea initiala, conform prevederilor Conventiei a III-a de la Geneva, potrivit unui comunicat remis de MAE. Presa a relatat ca cimitirul militar romanesc din Tighina, unde se aflau oseminte ale soldatilor romani, germani, suedezi si rusi, a fost distrus complet de autoritatile separatiste transnistrene. Pe locul cimitirului militar al ostasilor romani cazuti la Nistru in timpul celui de-al doilea razboi mondial, transnistrenii au anuntat ca vor ridica un monument al "soldatului eliberator rus".

ACUZATII NOI. Procurorii rusi l-au acuzat pe fostul patron al grupului Iukos, Mihail Hodorkovski, de spalare de bani. Informatia a fost furnizata de unul dintre avocatii lui Hodorkovski. Fostul magnat se afla in detentie in Siberia, unde ispaseste o condamnare de opt ani pentru frauda si evaziune fiscala.

ANCHETA LA LONDRA. Trei persoane ar putea fi inculpate ca urmare a celor 11 luni de investigatie a politiei in scandalul titlurilor onorifice acordate in schimbul unor donatii. Potrivit cotidianului The Times, acestea sunt persoanele deja arestate in timpul anchetei. De asemenea, premierul Tony Blair ar putea fi interogat de politie pentru a treia oara, pentru a raspunde la noi intrebari.

×
Subiecte în articol: externe