x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Aug 2005   •   00:00
IN ASTEPTARE. Patru din cinci cehi cred ca un atac terorist chiar in tara lor este iminent, indica rezultatele unui sondaj publicat zilele trecute. Circa 37% din cehi cred ca producerea unui atentat este doar o chestiune de timp, in timp ce 42% considera ca un astfel de atac este posibil. In plus, o treime din cehi declara ca se tem pentru viata lor. Aproape 40% din cei intervievati afirma ca transportul in comun reprezinta cea mai probabila tinta a unui atac.

PROBLEME. Doua avioane Airbus au recurs la aterizari fortate, miercuri si joi, in contextul in care catastrofele aeriene s-au succedat cu repeziciune in ultima saptamana. Joi dimineata, o aeronava Airbus A300 a companiei turce Fly Air, cu peste 300 de persoane la bord, a aterizat de urgenta la Budapesta, dupa o pana la unul dintre cele doua motoare. Cu o zi inainte, tot un Airbus, de data aceasta apartinand companiei Easyjet, aterizase de urgenta la Bologna.

RATARE. O unitate militara secreta din SUA identificase pericolul pe care l-ar putea reprezenta Mohammed Atta si alti trei membri Al-Qaeda, cu un an inainte de atentatele din 11 septembrie. Unitatea a fost insa impiedicata sa transmita informatiile catre FBI, intrucat avocatii Pentagonului au apreciat ca armata nu trebuie sa se implice in supravegherea suspectilor de pe teritoriul Americii.

Grupaj realizat de Irina Cristea

×
Subiecte în articol: externe