x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

17 Aug 2005   •   00:00
MOR ALIATII IN AFGANISTAN. Doua elicoptere Puma ale fortelor militare spaniole s-au prabusit ieri-dimineata in Afganistan, provocand moartea a 17 militari si disparitia a altor cinci, au anuntat surse de la Madrid, citate de cotidianul El Mundo. Cauzele prabusirii in apropiere de Herat nu au fost facute publice imediat, dar autoritatile afgane au declarat ca in regiune a existat o puternica furtuna de nisip. Spania are in Afaganistan cel putin 850 de militari.

CUTREMUR CU TSUNAMI. Un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter s-a produs ieri in nord-estul Japoniei. Cel putin 36 de persoane au fost ranite, intre care una se afla aseara intr-o stare extrem de grava la spital. Seismul a atras dupa sine doua miscari telurice la adancime. Cutremurul a zguduit zgarie-norii din Tokyo, oras aflat la circa 330 de kilometri de epicentru.

MARCA AL-QAEDA. Autoritatile britanice se asteapta la un nou atentat terorist. Potrivit unor surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, reteaua Al-Qaeda ar putea ataca statiile de benzina din Marea Britanie si Statele Unite. Pe de alta parte, ministrul britanic de Interne, Charles Clarke, a declarat ca anchetatorii sai nu au reusit sa descopere daca exista vreo legatura intre cele doua serii de atentate din 7 si, respectiv, 21 iulie din Londra.

×
Subiecte în articol: externe