x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

12 Aug 2005   •   00:00
CEI MAI BUNI LUPTATORI. Cel mai vizionat si mai violent film de pe site-urile islamiste se numeste "Top Ten", dureaza 17 minute si cuprinde principalele 10 operatiuni ale insurgentilor impotriva fortelor de coalitie din Irak. "Top Ten" a fost realizat de Frontul Islamic Mediatic si este destinat in exclusivitate "acelora care vor sa vada sangele cruciatilor americani". Realizatorii si-au propus sa arate ca americanilor le este rusine cu armata lor slaba.

NU, NEPOTISMULUI. Ministrul australian de Externe, Alexander Downer, este acuzat de nepotism. El ar fi facut presiuni pentru ca fiica sa sa primeasca o bursa de studii din partea Guvernului Marii Britanii. Seful diplomatiei australiene respinge acuzatiile si sustine ca unica sa copila, Georgina, in varsta de 25 de ani, a castigat pe buna dreptate bursa in valoare de 20.000 de lire sterline.

INDEMN LA CRIMA. Filiala irakiana a retelei teroriste Al-Qaeda a amenintat ieri, intr-un comunicat difuzat pe Internet, ca va ucide pe oricine va participa la elaborarea Constitutiei irakiene sau la referendumul pentru adoptarea sa. Comunicatul gruparii extremiste conduse de teroristul Abu Musab al-Zarqawi indeamna direct: "Omorati pe oricine isi aroga dreptul de a fi partener al lui Allah si elaboreaza o Constitutie nula". (Ana Ilie)

TOT FARA GUVERN. Miscarea Nationala Simeon al II-lea (MNS) a renuntat la formarea noului guvern bulgar, urmand sa il instiinteze pe presedintele Gheorghi Parvanov in legatura cu aceasta decizie. Bulgarii mai au o singura sansa sa formeze un guvern, altfel vor declansa alegerile anticipate, situatie ce ar spulbera definitiv sansele Bulgariei de a adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. (Ana Ilie)

ANCHETA SCUMPA. Ancheta autoritatilor britanice in cazul mortii printesei Diana costa, in total, trei milioane de euro. Potrivit presei britanice, care citeaza surse de la Scotland Yard, numai in 2004 s-au cheltuit aproximativ 62.000 de euro pentru ore suplimentare si aproape tot atat pentru calatoriile si cazarea anchetatorilor. Traducerile au costat 40.000 de euro, iar nota de plata a convorbirilor telefonice s-a ridicat la 7.700 de euro. Salariile au fost cele mai scumpe - 871.000 de euro.

×
Subiecte în articol: externe