x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

10 Aug 2005   •   00:00
SUCCES. Dupa mai multe amanari datorate vremii nefavorabile, naveta spatiala Discovery a aterizat in desertul californian, la baza Edwards, la ora 15:12, ora Romaniei. NASA amanase deja de doua ori aterizarea navetei din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Este primul succes al NASA, la doi ani si jumatate de la pierderea navetei Columbia. Incheierea cu succes a voiajului de peste 9 milioane de kilometri al navetei a declansat o explozie de bucurie la agentia spatiala americana.

FUGA. Un controversat predicator islamist, Omar Bakri, al carui nume a fost mentionat de presa britanica in legatura cu instigare la crima si tradare, a parasit Marea Britanie cu destinatia Liban. Bakri face parte dintre predicatorii extremisti susceptibili de a fi expulzati din Marea Britanie, conform noilor masuri antiteroriste anuntate de premierul Tony Blair.

DUBLA TRAGEDIE LA BESLAN. La aproape un an de la masacrul de la Beslan, in care si-au pierdut viata 330 de oameni, majoritatea copii, autoritatile ruse au vrut sa le faca o surpriza micutilor care urmeaza sa se intoarca, la 1 septembrie, la scoala. Au renovat cladirea si au utilat-o cum au stiut ei mai bine. Cu calculatoare, televizoare si imprimante. Toata aparatura, in valoare de 6.200 de dolari, a fost insa furata, iar autoritatile din Republica Osetia de Nord s-au pus pe cautari.

×
Subiecte în articol: externe