x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

09 Aug 2005   •   00:00
INLOCUITOR. Demisia lui Benjamin Netanyahu din functia de ministru al Finantelor l-a determinat pe premierul israelian, Ariel Sharon, sa numeasca imediat un inlocuitor. Noul sef de la Finante este Ehud Olmert, un apropiat al lui Sharon si un sustinator al retragerii din Fasia Gaza.

STARE DE URGENTA. Autoritatile bulgare au anuntat ieri ca starea de urgenta in 23 de localitati ramane in vigoare din cauza ploilor torentiale din ultimele trei zile. Situatia este critica in Kremikovti si Novi Iskar din regiunea Sofia, precum si in localitatea Iskar din regiunea Pleven. 10.000 de oameni au fost evacuati.

AMANARE. Revenirea navetei Discovery a fost amanata din cauza vremii. Autoritatile din Florida au anuntat ieri ca un plafon de nori de mica altitudine, care afecta vizibilitatea deasupra pistei de aterizare de la Centrul Spatial Kennedy, este principalul motiv pentru care s-a decis amanarea cu 90 de minute a aterizarii.

E-SECURITATE. Pentru protectia populatiei, Agentia Centrala de Informatii (CIA) va monitoriza cartile de telefon, articolele publicate pe Internet si manifestele religioase. Toate cu caracter secret, pentru ca agentii sa le acorde o importanta deosebita. CIA a anuntat crearea, in acest sens, a unei unitati speciale, care va deveni operationala de la 1 octombrie.

×
Subiecte în articol: externe