x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

06 Aug 2005   •   00:00
TINTA TERORISTILOR. Rapoartele confidentiale furnizate Guvernului american dupa atacurile teroriste de la data de 7 iulie impotriva Londrei arata ca reteaua terorista Al-Qaeda vizeaza in continuare Statele Unite. "Metoda preferata" a teroristilor raman atacurile sinucigase, desi este luata in considerare si deraierea trenurilor si a metrourilor. Nu iese din planurile retelei teroriste nici folosirea, inca o data, a avioanelor, la fel ca la 11 septembrie 2001.

UNDA VERDE. NASA a anuntat ca naveta Discovery este apta pentru a reveni in siguranta la sol fara alte reparatii. Intre timp, echipajul navetei a terminat transferul proviziilor pe Statia Spatiala Internationala si curatarea acesteia inainte de plecare, prevazuta pentru azi. Miercuri, NASA a reparat in premiera naveta pe orbita, iar majoritatea acestei misiuni de 13 zile pe orbita a fost dedicata inspectarii scutului termic.

MASURI DURE. Premierul britanic, Tony Blair, a promis ca vor fi puse in aplicare noi masuri radicale pentru lupta impotriva terorismului, precizand ca "regulile jocului s-au schimbat" dupa atacurile indreptate impotriva Londrei. Blair a prezentat mai multe masuri, printre care si interzicerea stabilirii in Marea Britanie a extremistilor musulmani care profeseaza violenta.

Grupaj realizat de Ana Ilie

×
Subiecte în articol: externe