x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

05 Aug 2005   •   00:00
CONVINGERE. Peste 60% dintre polonezi vor retragerea totala din Irak a trupelor Varsoviei, 30 de procente opteaza pentru o retragere partiala, releva rezultatele unui sondaj de opinie dat publicitatii ieri, in timp ce numai 6% sunt de acord cu ramanerea intregului efectiv de 1.400 de militari in zona de conflict. Referindu-se la aceasta problema, premierul polonez Marek Belka declara la 26 iulie la Bagdad ca tara sa este decisa sa-si mentina contingentul.

BAZA NOUA. SUA intentioneaza sa-si mentina prezenta militara in Asia Centrala dupa inchiderea bazei lor aeriene din Uzbekistan, optand, ca viitoare locatie, pentru Tadjikistan. Un responsabil militar american a declarat ieri ca Pentagonul nu a luat inca o decizie in acest sens, dar ca prezenta SUA in aceasta regiune este "absolut necesara".

PROFIT. Cherie Blair, sotia premierului britanic, este suspectata ca ar profita din plin de pozitia sotului sau. Chris Grayling, liderul Cabinetului din umbra din Camera Comunelor, o acuza pe doamna Blair ca accepta, pentru anumite sume, sa vorbeasca despre rolul sau de sotie a primului ministru. Cotidianul britanic Daily Telegraph sustine ca, numai in luna iunie, Cherie Blair a obtinut suma de 28.821 de euro pentru o serie de conferinte. Pentru a clarifica situatia, Chris Grayling sustine demararea unei anchete.

×
Subiecte în articol: externe