x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

29 Iul 2005   •   00:00
IMPORT. Statele Unite nu reusesc sa produca suficienta munitie pentru a-si satisface necesitatile militare, mai ales dupa declansarea razboiului impotriva terorismului si dupa momentul invadarii Irakului. Potrivit unui raport al Congresului, armata si-a dublat, in ultimii ani, consumul de munitie. Necesarul de arme este in continuare foarte mare si se apeleaza la importuri.

TENSIUNI. Doi responsabili ai Asociatiei Polonezilor din Belarus si un jurnalist au fost arestati de fortele de politie, care au luat cu asalt sediul organizatiei din Grodno. Organele de ordine au incercat sa anuleze o intalnire stabilita de asociatia care reprezinta interesele celor circa 400.000 de polonezi din Belarus. Presedintele Lukasenko acuza Varsovia ca incearca sa organizeze o revolutie la Minsk.

PACE. Armata Republicana Irlandeza a comandat partizanilor sai sa inceteze lupta incepand cu ora 15:00 GMT a zilei de ieri. Intr-un comunicat dat publicitatii, IRA precizeaza ca reunificarea Irlandei si sfarsitul dominatiei britanice in Irlanda de Nord sunt obiective care vor trebui realizate pe cai diplomatice.

ALTII. Noi ambasadori ai Romaniei se vor prezenta la post in zilele urmatoare. Laurentiu Traian Hristea va ocupa postul de ambasador in Ucraina. In varsta de 35 de ani, Hristea lucreaza de 10 ani ca diplomat in MAE. (Radu Croitoru)

×
Subiecte în articol: externe