x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

28 Iul 2005   •   00:00
PACIFISTI. Armata Republicana Irlandeza (IRA) ar urma sa anunte, in cursul acestei saptamani, ca renunta la activitatile sale paramilitare, a declarat marti vicepremierul irlandez Mary Harney, la postul public de radio RTE. In aprilie, Gerry Adams, liderul aripii politice a IRA, Sinn Fein, a solicitat direct grupului catolic paramilitar sa se limiteze la o activitate pur politica si democratica.

TERORIST. Un georgian, suspectat ca a lansat o grenada impotriva presedintelui George W. Bush cu ocazia vizitei acestuia, in mai, la Tbilisi, a fost acuzat de terorism, au anuntat oficiali ai Ministerului de Interne. O grenada neexplodata a fost descoperita la 50 de metri distanta de tribuna de la Tbilisi de la care presedintele Bush se adresa, la 10 mai, georgienilor.

VIZITA. Secretarul american al Apararii, Donald Rumsfeld, s-a aflat ieri intr-o vizita inopinata la Bagdad, in cursul careia a cerut autoritatilor irakiene sa determine normalizarea procesului politic si adoptarea Constitutiei, evocand totodata posibilitatea reducerii, de o maniera semnificativa, a trupelor americane in Irak, incepand de anul viitor.

INCULPAT. Procurorul general israelian, Meni Mazuz, a anuntat marti seara ca a decis inculparea lui Omri Sharon, membru al parlamentului si fiul premierului Ariel Sharon, acuzat de finantare ilegala a campaniei electorale a tatalui sau pentru conducerea Likud, in 1999. Sharon l-a informat pe presedintele Knessetului, Reuven Rivlin, ca renunta la imunitatea parlamentara. Acuzatiile la adresa fiului lui Ariel Sharon includ incalcari ale Codului Penal.

×
Subiecte în articol: externe