x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

27 Iul 2005   •   00:00
POLONEZII SE RETRAG. Presedintele Aleksandr Kwasniewski a anuntat, intr-un interviu acordat postului national de radio, ca Statele Unite sunt de acord cu planul de retragere a fortelor poloneze din Irak, la doar cateva zile dupa anuntul similar al Bulgariei. Opozitia de la Varsovia, care a sprijinit interventia in Irak si se afla pe primul loc in sondajele de opinie, a acuzat guvernul ca incearca sa isi consolideze pozitia, promitand retragerea trupelor. Ieri, la Bagdad, insa, premierul Marek Belka a negat ca trupele poloneze se vor retrage din Irak.

PRIETENI. Fostul cancelar german Helmut Kohl s-a intalnit, astazi, in apropierea Lacului Baikal, din Siberia occidentala, cu fostul presedinte rus Boris Eltin. Cei doi vor ramane aici trei sau patru zile, urmand, potrivit agentiei ruse RIA Novosti, sa faca un tur al celui mai mare lac din lume si vor fi cazati intr-o vila de lux destinata personalitatilor. Fostul cancelar german, aflat la putere intre 1982 si 1998, a mai fost impreuna cu Boris Eltin la Baikal, in regiunea Irkutk, cu ocazia unei vizite oficiale, in iulie 1993.

SADDAM, CONDAMNAT. Cotidianul american Washington Times relateaza ca, potrivit unui ziar guvernamental irakian, Saddam Hussein va fi executat in decurs de cateva saptamani, dupa pronuntarea sentintei in cazul masacrului de la Dujail, cand peste 150 de persoane au fost ucise la ordinul fostului lider. Cotidianul al-Sabah, finantat de guvernul de la Bagdad, a citat surse care sustin ca verdictul va fi pronuntat in urmatoarele trei saptamani si este de asteptat sa fie o sentinta la moarte.

LANSARE IN SPATIU. Naveta spatiala americana Discovery a fost lansata ieri, cu sapte astronauti la bord, cu destinatia Statia Spatiala Internationala (SSI). Este prima lansare a Agentiei Spatiale Americane NASA de la tragedia navetei Columbia, din urma cu doi ani si jumatate. Misiunea Discovery este de a testa noile echipamente instalate la bord si transportul de piese de schimb si pentru SSI. La lansarea care a avut loc ieri la Cape Canaveral, Florida, a participat si prima doamna a Americii, Laura Bush.

AJUTOR AZER. Misiunea diplomatica a Republicii Azerbaidjan in Romania, condusa de ambasadorul Eldar Hasanov, a vizitat localitatea Ivesti din judetul Galati, grav lovita de inundatii, cu scopul de a oferi ajutor sinistratilor. Oameni de afaceri azeri si reprezentanti ai Societatii de Prietenie Romania - Azerbaidjan au dus la Ivesti produse alimentare, medicamente, imbracaminte si alte produse de prima necesitate.

×
Subiecte în articol: externe