x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

23 Iul 2005   •   00:00
JAF. Ambasadorului Marii Britanii la Moscova, Tony Brenton, i s-a furat portofelul in timp ce sotia sa a fost usor ranita in urma unui atac care a avut loc in centrul Sankt Petersburgului, informeaza cotidianul Moscow Times. Brenton se plimba, impreuna cu sotia sa, pe artera principala din oras, Nevsky Prospekt, cand, in jurul orei locale 18:15 (17:15, ora Romaniei), au fost inconjurati de cinci tineri cu varste cuprinse intre 15 si 16 ani. Potrivit agentiei Interfax, atacatorii i-au luat ambasadorului portofelul in care acesta avea cartea de credit si 3.000 de ruble (105 dolari), bani lichizi. Sotia sa, Susan Brenton, a fost ranita usor la unul dintre brate in timp ce incerca sa se opuna jafului, a declarat aceeasi sursa.

INCENDII. Aproximativ 1.500 de spanioli au fost evacuati din cauza izbucnirii a doua noi incendii in regiunea Caceres si in zona Barcelonei, au anuntat autoritatile locale care au luat aceasta decizie pentru a nu pune in pericol viata localnicilor, desi pompierii stapaneau situatia. Spania se afla inca sub socul dramei care a avut loc in regiunea Guadalajara, unde 11 pompieri au murit luptand impotriva unui incendiu care a distrus 12.000 de hectare de padure. Aceasta tara se confrunta cu cea mai mare seceta din ultimii 60 de ani, dar si cu cele mai devastatoare incendii, de la inceputul anului cazand prada flacarilor peste 50.000 de hectare de padure.

DECIZIE. Camera Reprezentantilor din SUA a votat, joi, prelungirea pe termen nelimitat a majoritatii dispozitiilor prevazute de legea antiterorista (Patriot Act), care ar fi trebuit sa iasa din vigoare la sfarsitul acestui an, si a adoptat o serie de amendamente pentru a evita abuzurile. Doua dintre masurile cele mai controversate, printre care si cele adoptate in urma atentatelor de la 11 septembrie 2001, in vederea facilitarii anchetelor antiteroriste, nu au fost prelungite decat pentru o perioada de 10 ani.

SFATURI. Premierul italian Silvio Berlusconi (foto) i-a cerut sefului filialei siciliene a partidului sau sa-i urmeze exemplul si sa-si faca implanturi de par, pentru a avea mai multe sanse de reusita in alegerile care se apropie, transmite Daily Telegraph. Angelino Alfano, in varsta de 35 de ani, politician in plina ascensiune, dar cu o problema in ceea ce priveste podoaba capilara, a recunoscut ca Berlusconi l-a instruit sa-si faca implanturi. "Venind de la el, e mai degraba o oferta pe care nu o poti refuza", a comentat el. Berlusconi, care rareori apare in public fara machiaj, este un perfectionist in ceea ce priveste imaginea sa si a partidului sau. El vede in podoaba capilara unul dintre elementele care fac dintr-un om un invingator.

×
Subiecte în articol: externe