x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Irina Cristea    |    21 Iul 2005   •   00:00
ANCHETA. Ministrul bulgar de Finante, Milen Velcev si ministrul de Externe, Solomon Passy, vor fi audiati de Parchetul militar din Sofia, in legatura cu o acuzatie de abuz in serviciu. O ancheta a presei bulgare a atras atentia asupra unui centru bazat in Israel, destinat realizarii unei conexiuni prin satelit intre ministrul bulgar de Externe si ambasadele statului in strainatate.

TRAFIC FARA POLITISTI. Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko vrea sa desfiinteze politia rutiera pentru ca este o structura prea corupta, care nu face decat sa ii chinuie pe soferi. Vor fi desfiintate 23.000 de posturi. "I-am tot avertizat pe responsabilii din politia rutiera, dar daca se multumesc sa stea la panda in tufisuri, fara sa faca nimic altceva, intreaga structura va inceta sa existe", a spus presedintele.

INCIDENT. Doi reprezentanti ai unor organizatii non-guvernamentale din Moldova si un cetatean american au avut o scurta disputa cu fortele ruse de mentinere a pacii de la un post de control de la granita Moldovei cu Transnistria. Militarii au recurs la focuri de avertisment pentru ca cei trei facusera cateva fotografii in zona si refuzasera sa le predea filmul. In urma disputei, circa 100 de persoane s-au adunat pe un pod din apropiere, blocand circulatia. Este pentru prima data dupa multi ani cand rusii trag focuri de avertisment la frontiera transnistreana.

×
Subiecte în articol: externe