x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

20 Iul 2005   •   00:00
PARJOL. Incendiul care a distrus peste 12.000 de hectare de padure si a cauzat decesul a 11 pompieri voluntari in regiunea Guadalajara, din centrul Spaniei, este partial controlat, conform unui responsabil al serviciilor civile, aflat la fata locului. Unul dintre focarele de incendiu, in localitatea Cobeta, in apropiere de parcul natural Alto Tajo, a fost stabilizat in primele ore al zilei de marti.

ALERTA ROSIE. Politia israeliana a fost plasata in stare de alerta maxima pentru a impiedica zecile de mii de persoane care se opun retragerii din Fasia Gaza sa se deplaseze catre coloniile din aceste teritorii. Politia a fost plasata, pentru prima data dupa declansarea razboiului din Irak, in martie 2003, in stare de "alerta rosie", nivelul maxim posibil. Manifestantii, care s-au reunit luni, la Netivot, in sudul Israelului, au petrecut noaptea sub cerul liber, intr-o tabara amplasata la Kfar Maimon. Fortele de ordine au continuat marti sa interzica manifestantilor sa se apropie de barajul rutier de la Kissufim, calea de acces catre coloniile din Fasia Gaza.

EXERCITII. Armata americana desfasoara exercitii militare comune luna aceasta in Bulgaria si in Romania, un test-cheie pentru planurile Pentagonului de a dezvolta bazele est-europene ca rampe de lansare spre Orientul Mijlociu. Incepand de marti, 1.500 de soldati americani vor participa alaturi de 400 de soldati romani la antrenamente urbane. Portul si baza militara aeriana de la Constanta sunt incluse in exercitii pregatitoare pentru viitoarele desfasurari ale trupelor americane.

×
Subiecte în articol: externe