x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

14 Iul 2005   •   00:00
RAPIRE. Un britanic si un austriac au fost luati ostatici, ieri, in Fasia Gaza. "Modelul irakian" al rapirilor de straini a depasit granitele irakiene, prin acest act. Identitatea britanicului nu a fost dezvaluita, dar s-a aflat ca acesta lucra pentru un proiect de tratare a apelor in teritoriile palestiniene. Autoritatile palestiniene au precizat ca al doilea rapit lucra pentru o firma austriaca in Fasia Gaza. Cei doi sunt ostaticii unei familii de refugiati palestinieni in tabara el-Bureij. Potrivit unor responsabili ai securitatii palestiniene, familia care se afla la originea acestei rapiri incearca sa obtina eliberarea a sapte rude aflate in detentie.

BOMBA. O bomba amplasata intr-o masina a explodat, ieri, in statiunea bulgara Obzor, de pe litoralul Marii Negre, ucigand o femeie si pe copilul acesteia. Tatal copilului a suferit rani grave. Conform unor informatii preliminare, masina apartinea concesionarului plajei locale.

ANTITERO. Masini ale Politiei sau Carabinierilor pe strazi, patrule la metrou si in gari: Italia ia in serios amenintarile teroriste si desfasoara un amplu dispozitiv de protectie pentru turisti si monumentele sale istorice, care-i aduc faima si bani. Autoritatile au anuntat ieri in Parlament noi masuri punctuale antiteroriste, pentru 13.000 de locatii considerate "sensibile", in lumina atentatelor care au avut loc la Londra zilele trecute. (Marina Constantinoiu)

×
Subiecte în articol: externe