x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

13 Iul 2005   •   00:00
FEMEI-EPISCOP. In pofida impotrivirii unora, Biserica Anglicana din Marea Britanie a votat in favoarea hirotonisirii la termen a femeilor-episcop. Este de asteptat ca procesul de hirotonisire sa se incheie peste cativa ani. Biserica Anglicana din Marea Britanie are in randurile sale femei-preot incepand din anul 1994, femeile reprezentand si jumatate din seminaristii care asteapta sa fie hirotonisiti. Episcopul de Southwark (Londra), Tom Butler, a subliniat ca Biserica Anglicana a fost, pe parcursul istoriei sale, in centrul inovatiilor preluate apoi si de alte culte crestine, cum ar fi slujbele in alte limbi decat limba latina si permisiunea acordata preotilor pentru a se casatori.

FORTA NATURII. Uraganul Dennis a ajuns in Statele Unite, dupa ce a facut cel putin 22 de victime in Caraibe si a devastat zone intregi. Presedintele cubanez Fidel Castro a gasit de cuviinta insa sa refuze ajutorul oferit de SUA tarii sale, puternic lovita de uraganul care a facut 16 victime in insula. Pe coastele Floridei, Dennis si-a mai pierdut din forta, cauzand moartea a 5 persoane si uriase pierderi materiale. Mai bine de 1,5 milioane de persoane au fost evacuate inca de saptamana trecuta din zona expusa din Florida, iar presedintele american George W. Bush a decretat ca Florida, Alabama si Mississippi sunt victimele unui "dezastru major" in urma trecerii uraganului Dennis.

REVENIRE IN SPATIU. Agentia spatiala americana NASA se pregateste pentru prima lansare in spatiu a unei navete, dupa accidentul suferit in urma cu doi ani de naveta spatiala Columbia. Astazi, naveta Discovery ar trebui sa decoleze catre Statia Spatiala Internationala (ISS), daca vremea va fi favorabila. Aceasta a 114-a misiune are ca scop testarea de noi proceduri si echipamente introduse dupa accident si livrarea de piese de schimb si combustibil pentru ISS. Inaintea reluarii zborurilor, NASA s-a declarat increzatoare in securitatea navetei sale, care a fost modificata pentru a tine cont de accidentul Columbiei. Cele mai importante modificari au fost facute rezervorului extern, dupa ce o bucata din materialul folosit pentru izolare s-a desprins la lansarea navetei Columbia, deteriorand aripa stanga a acesteia si determinand distrugerea navei la revenirea pe Pamant.

×
Subiecte în articol: externe