x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

21 Iun 2005   •   00:00
CONTINUITATE. Presedintia luxemburgheza a Uniunii Europene a anuntat, ieri, ca Luxemburgul isi va mentine proiectul de referendum pentru Constitutia europeana, referendum care fusese programat pentru data de 10 iulie. "Guvernul este in favoarea mentinerii referendumului pe 10 iulie", a declarat numarul doi al diplomatiei luxemburgheze, Nicolas Schmit. "Toate partidele sunt de acord ca referendumul sa se desfasoare la 10 iulie", a subliniat si Francois Bausch, presedintele grupului Verzilor din legislativul luxemburghez.

EXPULZARI. Se anunta zile grele pentru imigrantii ilegali care spera se stabilieasca in Franta. Ministrul francez de Interne, Nicolas Sarkozy, doreste expulzarea a peste 23.000 de imigranti pentru a-si atinge obiectivul de crestere a numarului de cazuri de repatriere a strainilor veniti ilegal in Franta. La realizarea acestui proiect guvernamental, Sarkozy a cerut si sprijinul prefectilor, carora li se sugereaza cu prea putina subtilitate sa se alature eforturilor de expulzare a imigrantilor ilegali.

RENUMARARE IN IRAN. In urma acuzatiilor de frauda, regimul iranian a dispus ieri renumararea unei parti din buletinele de vot din primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Renumararea va fi realizata la peste 100 de urne, care vor fi alese la intamplare din totalul de 47.071, avand ca termen-limita ziua de luni, pentru ca cel de-al doilea tur sa poata fi organizat vineri. Regimul iranian a mai dispus si cenzurarea a doua mari cotidiene care au publicat scrisoarea unui candidat ce denunta fraudele electorale, neacordandu-le dreptul de a distribui editiile de luni.

EXECUTII TALIBANE. Rebelii talibani au executat opt dintre cele 13 persoane pe care le-au rapit, miercurea trecuta, in districtul Kandahar din Afganistan, potrivit unui purtator de cuvant al rebelilor fundamentalisti, muftiul Latifullah Hakimi. Acesta a declarat ca persoanele executate "fusesera aduse in fata justitiei si gasite vinovate pentru uciderea mai multor talibani" si "pentru ca au spionat in favoarea coalitiei conduse de Statele Unite". Printre cei 13 ostatici se afla mai multi politisti, civili si liderul districtului, Malik Noor Mohammed.

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe