x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

16 Iun 2005   •   00:00
BULGARI MORTI. Doi militari bulgari au murit, iar un al treilea a fost grav ranit intr-un accident rutier care a avut loc marti seara in sudul Irakului, la 60 de kilometri sud-est de Diwaniyah. Potrivit anuntului facut de Ministerul Apararii de la Sofia, vehiculul blindat cu care militarii se deplasau intr-o misiune de recunoastere a derapat in timp ce traversa un dig si s-a rasturnat intr-un canal.

TERORISTI ARESTATI. Politia spaniola a arestat 16 islamisti radicali, dintre care 11 aveau legaturi cu gruparea Ansar al Islam, care are legaturi cu cea a iordanianului Abu Mussab Al-Zarqawi, si alti cinci ar fi fost implicati in atentatele de la 11 martie 2004 din Madrid. Atacurile de la 11 martie s-au soldat cu 191 de morti, printre care si 16 romani, si 1.900 de raniti si au fost revendicate de reteaua Al-Qaida.

EXPLOZII. Doua explozii de mare putere ce au avut loc ieri-dimineata la un depozit petrolier de langa Moscova s-au soldat cu doi morti si cel putin un ranit. "S-a produs o explozie in laborator, ce a provocat incendiul din depozitul apartinand societatii Nefteservis, care la randul sau s-a propagat la statia de pompare si la cladirea administrativa", a declarat un reprezentant al Ministerului pentru Situatii de Urgenta. Se pare ca incendiul ar fi putut fi cauzat de nerespectarea normelor de securitate de catre muncitori.

Grupaj realizat de Ana Ilie

×
Subiecte în articol: externe