x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

11 Iun 2005   •   00:00
BANI PENTRU KOZLODUI. Uniunea Europeana acorda 85 de milioane de euro pentru dezafectarea a patru dintre cele sase reactoare ale centralei nucleare de la Kozlodui. Sofia nu va trebui sa returneze banii Bruxellesului, informeaza publicatia bulgara on-line Standart News. Cabinetul bulgar a elaborat si adoptat, impreuna cu UE si cu tarile din sud-estul Europei, un proiect de lege prin care este reglementata piata regionala a electricitatii si a gazelor naturale.

VORONIN I-A ZIS DA LUI IUSCENKO. Parlamentul de la Chisinau a adoptat in unanimitate o hotarare prin care Republica Moldova cade de acord cu Ucraina in privinta initiativei Kievului de a solutiona criza transnistreana. "Intr-un discurs care a anticipat adoptarea hotararii legislativului, presedintele Vladimir Voronin a apreciat planul ucrainean de reglementare a acestui conflict drept un act de curaj personal din partea omologului sau Viktor Iuscenko in pofida riscurilor interne si externe la care s-ar expune Kievul", declara corespondentul BBC la Chisinau.

ATENTAT LA CERNOBIL? Recenta alarma de la Cernobil, de la sfarsitul lui mai, a fost "opera" unei grupari rebele din Belarus, confirma serviciile secrete belaruse. Intr-un comunicat postat pe Internet, Armata pentru Eliberarea Nationala si-a asumat responsabilitatea pentru recenta alarma de la centrala nucleara, scrie presa rusa. Serviciile secrete nu exclud posibilitatea ca Belarusul sa devina o tinta pentru gruparile teroriste.

Grupaj realizat de Anca Aldea

×
Subiecte în articol: externe