x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

05 Iun 2005   •   00:00


  • 6 iunie 2005
  • VIOLENTE. Un adjunct al liderului retelei Al-Qaida in Irak, Abu Mussab al-Zarqawi, a fost arestat cu ocazia unui raid efectuat la Mosul, au anuntat duminica surse militare irakiene, in timp ce peste 170 de persoane au fost retinute in ultimele 48 de ore la Bagdad, in cadrul operatiunii Fulger. "Alti cinci teroristi, intre care fratele lui Mollah Mahdi, au fost arestati in timpul acestor operatiuni", a declarat generalul Khalil Ahmad al-Obaidi, subliniind ca presupusul adjunct al lui Zarqawi nu este irakian, ci originar "dintr-o tara araba".

    OSTATIC. Muftiul Australiei s-a intalnit cu ostaticul australian din Irak si a primit asigurari ca Douglas Wood, care sufera de probleme cardiace, beneficiaza de tratamentul necesar, a anuntat duminica purtatorul de cuvant al responsabilului religios. El a declarat ca muftiul Taj Eldin Al Hilali l-a vazut pe Wood, in varsta de 63 de ani, in timpul vizitei in Irak, efectuata pentru obtinerea eliberarii acestuia. "Stim ca este in viata, iar cuvintele muftiului sunt acestea: «Se simte bine, avand in vedere circumstantele, iar obiectivul este de a-l scoate de acolo cat mai rapid»", a precizat Ikebal Patel.

    AMANARE. Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmud Abbas, a anuntat sambata la Ramallah amanarea alegerilor legislative, programate initial la 17 iulie, pana la o data nedeterminata. Abbas "a decis anularea precedentului decret care stabilea data de 17 iulie pentru organizarea alegerilor legislative", se arata intr-un comunicat al Autoritatii Palestiniene. "O noua data va fi fixata prin decret, dupa consultarile cu diferitele miscari palestiniene si in urma adoptarii unei noi legi electorale de catre Consiliul Legislativ (Parlamentul palestinian)", adauga comunicatul.

    CONTRADICTII. Fortele americane au tratat cu respect Coranul la baza militara de la Guantanamo, cu exceptia unor incidente izolate, potrivit concluziilor anchetei deschise de Pentagon, date publicitatii vineri seara. "Ancheta nu a identificat nici o dovada credibila ca un membru al fortelor de la Guantanamo Bay, Cuba, ar fi aruncat vreodata in toaleta un exemplar din Coran", a informat Comandamentul de Sud intr-un comunicat difuzat vineri. "Acest caz este considerat inchis", subliniaza comunicatul. "Am definit ca fiind tratament lipsit de respect orice incercare de a atinge sau tine Coranul intr-un mod contrar regulamentului sau procedurii", a declarat comandantul centrului de detentie de la Guantanamo, generalul Jay Hood.

    ×
    Subiecte în articol: externe