x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

29 Mai 2005   •   00:00

  • 30 mai 2005
  • "TOLERANTA BULGAREASCA". Cateva sute de bulgari au demonstrat, sambata, la Sofia, pentru a protesta fata de un incident in urma caruia un barbat a fost ucis in bataie, intr-o confruntare in care au fost implicati mai multi rromi, relateaza AFP. Manifestantii, locuitori ai cartierului Zaharna fabrika, din vestul Sofiei, carora li s-au alaturat si cativa extremisti, au afisat drapelul national si banderole pe care scria "Bulgaria pentru bulgari" sau "Atentie, tigani, pericol mortal!". Un profesor universitar a fost ucis in bataie luni, dupa ce a intrat in mijlocul unei confruntari petrecute in acest cartier.

    PRIMA VIZITA. Papa Benedict al XVI-lea a efectuat, ieri, prima vizita oficiala in calitate de Suveran Pontif, el sosind la Bari, in sudul Italiei, unde a celebrat o slujba speciala, la care au asistat mai mult de 150.000 de credinciosi. Suveranul Pontif a urcat la bordul unui "papamobil" si a traversat esplanada din zona portuara a localitatii.

    LIBAN. Libanezii au votat, ieri, la Beirut, in prima etapa a legislativelor care vor dura o luna, pentru alegerea celor 128 de membri ai Parlamentului. Mandatele sunt impartite in mod egal intre crestini si musulmani. Beirutul este decupat in trei circumscriptii si va desemna 19 deputati in Parlament. Celelalte etape ale votului sunt 5, 12 si 19 iunie.

    Grupaj realizat de Marina Constantinoiu

    ×
    Subiecte în articol: externe