x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

27 Mai 2005   •   00:00

  • 28 mai 2005
  • URMARITI. Washingtonul a inclus pe lista americana a organizatiilor teroriste Grupul Jihadului Islamic care actioneaza in special in Uzbekistan, dar si in alte republici din Asia centrala. Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Richard Boucher, a declarat ca organizatia poarta responsabilitatea atacurilor de la Taskent impotriva ambasadelor Statelor Unite si Israelului, dar si a Procuraturii Generale a Uzbekistanului.

    SOLUTII. Consiliul Europei a decis sa fie mult mai exigent cu Republica Moldova, raportorii organizatiei paneuropene declarand, la Chisinau, ca spera ca autoritatile moldovene sa-si respecte angajamentele si sa implementeze reformele politice pana la sfarsitul acestui an. Referindu-se la problema transnistreana, oficialii europeni s-au pronuntat pentru acordarea unui statut special regiunii separatiste si pentru implicarea Bruxelles-ului in negocierile privind solutionarea situatiei din stanga Nistrului. (Radu Croitoru)

    FOC. Un incendiu de proportii a provocat pagube importante Teatrului Stanislavski si Nemirovitch-Dantchenko din centrul Moscovei. 50 de echipe de pompieri au intervenit pentru a stinge flacarile care ajunsesera la acoperisul cladirii, autoritatile intrand in panica de teama ca imobilul sa nu se prabuseasca. Fondat in 1940, Teatrul muzical Stanislavski si Nemirovitch-Dantchenko se afla in renovare si urma sa isi redeschida portile in luna septembrie, dupa ce, acum 2 ani, fusese distrus de un alt incendiu.

    ×
    Subiecte în articol: externe