x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

20 Mai 2005   •   00:00


  • 21 mai 2005
  • CICLON. Nivelul apelor a inceput sa creasca in Salvador, unde deja 19.000 de persoane au fost evacuate din cauza apropierii ciclonului Adrian, de nivelul 1 pe scara Saffir-Simpson. In Salvador, ca si in Honduras, a fost decretata starea de urgenta, iar presedintele Antonio Saca a fost nevoit sa-si scurteze vizita oficiala in Mexic.

    REVOLTA. Parlamentul transnistrean a aprobat o serie de amendamente constitutionale care limiteaza prerogativele presedintelui. Un grup de deputati condus de Evgheni Sevciuc, vicepresedintele Parlamentului, a anuntat aceste modificari. Ei intentioneaza sa reformeze puterea de stat din regiune, transferand cat mai multe prerogative Parlamentului. Presedintele Igor Smirnov s-a declarat revoltat de intentie, calificand actiunea lor drept o demonstratie de populism.

    PROFANARE. Detinutii de la Guantanamo au informat Comitetul International al Crucii Rosii (CICR) ca au fost comise mai multe acte de profanare a Coranului in acest centru de detentie. Aceste informatii "ne-au fost transmise de detinuti", a declarat Vincent Lusser, purtatorul de cuvant al CICR. Saptamanalul Newsweek a afirmat intr-un articol recent ca militari de la Guantanamo ar fi aruncat exemplare din Coran in toalete. Ulterior, publicatia a retractat articolul.

    ×
    Subiecte în articol: externe