x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

18 Mai 2005   •   00:00


  • 19 mai 2005
  • INSTRUCTIE. Insurgentii irakieni si sustinatorii lor au difuzat pe site-uri Internet sfaturi destinate recrutilor, explicandu-le cum pot deveni tragatori de elita si cum pot provoca pagube majore. Informatiile de pe aceste site-uri ii incita pe viitorii tragatori de elita sa-i vizeze pe comandantii, pe ofiterii si pe pilotii americani si ai coalitiei. Ei sunt citati ca tinte, pentru ca inlocuirea lor "poate dura intre doi si patru ani si ar costa peste 500.000 de dolari".

    COMPROMIS. Moscova si Tbilisi sunt aproape de un "compromis" in ceea ce priveste retragerea bazelor ruse din Georgia, a declarat presedintele Parlamentului georgian, Nino Burdjanadze, citat marti de presa rusa. Vinerea trecuta, Rusia a propus Georgiei un nou document referitor la retragerea bazelor sale. Acesta propune retragerea bazelor ruse din Georgia in decurs de trei ani si jumatate.

    MINORITARI. Romanii sunt minoritari in Republica Moldova, doar 2,1%, adica 70.275 de persoane, potrivit datelor preliminarii ale recensamantului din octombrie 2004, facute publice ieri, la Chisinau, de Biroul National de Statistica. Populatia majoritara din Moldova o reprezinta, ca si la recensamantul din 1989, moldovenii, 76,1%, in crestere cu 6,2% fata de data mentionata, cand moldoveni s-au declarat 69,9% dintre locuitorii de peste Prut.

    ×
    Subiecte în articol: externe