x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

12 Mai 2005   •   00:00


  • 13 mai 2005
  • CERERE. Presedintele Traian Basescu a reluat, in contextul lucrarilor Procesului de Cooperare Sud-Est Europeana (SEECP), problema Transnistriei, cerand retragerea trupelor rusesti pentru rezolvarea crizei din regiune. "Daca acest lucru este realizat, va garantez, a spus Traian Basescu, ca grupul lui Smirnov nu sta mai mult de o luna, pentru ca nu are de ce". El a adaugat ca Moldova este un stat independent si suveran si, drept urmare, in Transnistria ar fi gresit sa se organizeze alegeri cu scopul de a gasi un interlocutor pentru Chisinau.

    LUNA DE MIERE. Venit in Romania pentru o scurta vizita particulara, Printul Charles al Marii Britanii s-a indreptat de pe meleagurile mioritice spre cele grecesti. Acolo, urmeaza sa-si intalneasca proaspata sotie, Camilla, Ducesa de Cornwall. Cei doi vor petrece o luna de miere pe un iaht de lux, pus la dispozitia lor de catre miliardarul grec Spiros Latsis, un bogat si controversat om de afaceri. (Ana Ilie)

    ACUZAT. O comisie senatoriala americana care ancheteaza Programul ONU Petrol contra hrana a dat publicitatii, ieri, dovezi potrivit carora fostul ministru francez, Charles Pasqua, si deputatul britanic George Galloway sunt acuzati de luare de mita. Potrivit documentelor prezentate in sprijinul acuzatiilor de Comisia Europeana, Pasqua a primit bonuri de cumparare pentru 11 milioane de barili de petrol irakian.

    ×
    Subiecte în articol: externe