x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

17 Apr 2005   •   00:00



  • 18 aprilie 2005
  • PERICOL. Marea Britanie este vizata de Al-Qaida si are nevoie de o noua legislatie pentru a contracara actiunile acestei organizatii teroriste. Anuntul a fost facut de seful Scotland Yard, sir Ian Blair, care a vorbit despre necesitatea introducerii cartilor de identitate biometrice, care ar usura, in opinia sa, detectarea suspectilor de acte teroriste. Ian Blair a precizat ca arestarea solicitantului de azil algerian, Kamel Bourgass, care urma sa raspandeasca o toxina foarte periculoasa, in numele Al-Qaida, demonstreaza ca organizatiile teroriste vizeaza Marea Britanie. Asociatii civice se opun proiectului de lege pentru introducerea cartilor de identitate biometrice, sustinand ca acesta incalca drepturile omului.

    TRAGEDIE. Mai multe persoane au murit in urma unui accident de autocar produs pe ruta elvetiana Grand Saint-Bernard. 28 de oameni se aflau in autobuzul care, din motive necunoscute, a parasit soseaua si s-a prabusit intr-o prapastie de 150 de metri. Numeroase echipaje ale politiei, medici si pompieri au sosit la locul accidentului pentru a incerca sa gaseasca supravietuitori si pentru a deschide o ancheta privind cauzele catastrofei.

    TEAMA. Un nou cutremur, cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter, a provocat panica pe Insula indoneziana Nias. Seismul s-a produs la aproximativ 220 de kilometri de orasul Medan si nu a antrenat riscuri de tsunami. Totusi, cutremurul a provocat o pana de electricitate in oras, care a durat mai bine de 30 de minute, iar localnicii s-au speriat si s-au refugiat pe dealuri. Este al doilea cutremur care a afectat regiunea intr-o singura zi, dupa cel de 5,5 grade Richter, produs in vestul Insulei Sumatra. La sfarsitul lunii martie, un seism cu magnitudinea de 8,7 grade s-a soldat cu peste 600 de morti. (Grupaj realizat de Radu Croitoru)

    ×
    Subiecte în articol: externe