x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

14 Apr 2005   •   00:00

  • 15 aprilie 2005
  • IMPLICARE. Presedintele francez, Jacques Chirac, s-a implicat personal in dezbaterile pe tema Constitutiei europene, joi, in timpul unei emisiuni televizate la care a participat alaturi de un grup de tineri, in contextul in care 55 la suta dintre cetateni se opun ratificarii Tratatului. Implicarea lui Chirac intervine in contextul scaderii semnificative a numarului cetatenilor care se pronunta in favoarea adoptarii Constitutiei. Anumite voci de pe scena politica franceza au cerut demisia presedintelui, in cazul in care Constitutia nu va fi aprobata la referendumul de la 29 mai.

    RAGAZ. SUA au apreciat miercuri ca Iranul va avea nevoie de cel putin cinci ani pentru a-si dezvolta programul nuclear militar. "Comunitatea noastra de informatii a estimat ca Iranul nu va putea fabrica o arma nucleara inainte de inceperea deceniului urmator", a declarat Richard Boucher, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat.

    REFUZ. Fostul presedinte iugoslav, Slobodan Milosevici, acuzat pentru genocid si crime de razboi, a declarat ca nu va depune marturie personal in fata Tribunalului Penal de la Haga pentru fosta Iugoslavie, pentru ca nu recunoaste legalitatea acestei instante. Refuzul sau inseamna ca tribunalul nu va beneficia de o versiune personala a lui Milosevici asupra evenimentelor si invinuirilor ce i se aduc.

    ×
    Subiecte în articol: externe