x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inspectorii OIAC vor putea intra în Douma, potrivit oficialilor ruşi

Inspectorii OIAC vor putea intra în Douma, potrivit oficialilor ruşi

17 Apr 2018   •   16:40
Inspectorii OIAC vor putea intra în Douma, potrivit oficialilor ruşi

Inspectorii OIAC vor avea voie să viziteze Douma, miercuri, potrivit oficialilor ruşi, scrie The Guardian.

Presupusul atac chimic de săptămâna trecută a condus la un atac cu rachete din partea Franţei, SUA şi Marii Britanii asupra a trei ţinte din Siria, sămbătă dimineaţa, care a avut ca scop distrugerea facilităţilor pentru arme chimice ale regimului lui Bahsar al-Assad.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat că atacul asupra Siriei a fost făcut “în onoarea comunităţii internaţionale”.

Ministrul de externe al Franţei a afirmat că există şanse mari ca dovezile să fi dispărut din Douma. Acesta a adăugat că este necesar ca inspectorii să aibă acces total.

Rusia a insistat că videoclipurile şi imaginile referitoare la atacul chimic din zona deţinută atunci de rebeli, Douma, sunt false şi că au fost realizate cu ajutorul agenţiilor de informaţii din Marea Britanie. Moscova a afirmat că nu a pus niciun fel de barieră în faţa misiunii Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice.

Un grup de reporteri, mulţi favorizaţi de Moscova, au fost duşi în Douma, luni, înaintea inspectorilor OIAC.

Aceştia au relatat că nu a existat niciun atac chimic sau că victimele au fost induse în eroare de forţa civilă Căştile Albe. În jur de 40 de civili au murit în presupusul atac chimic.

 

×