x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Instigarea la crimă, pe internet, se plăteşte în justiţie

Instigarea la crimă, pe internet, se plăteşte în justiţie

16 Mai 2014   •   19:44
 Instigarea la crimă, pe internet, se plăteşte în justiţie

Două persoane au fost inculpate în ultimele zile în Spania pentru difuzarea de comentarii injurioase şi instigări la violenţă faţă de politicieni pe reţelele sociale, astfel că guvernul ia în considerare înăsprirea codului penal. Autorităţile vor să poată urmări şi pedepsi delictele astfel comise pe internet, după cum a declarat vineri vicepremierul spaniol Soraya Sáenz de Santamaría.

La finalul şedinţei de guvern de vineri, adjuncta premierului Mariano Rajoy a confirmat faptul că 'există comportamente care constituie delicte indiferent de mediul' în care se produc, iar apologia crimei 'este deja foarte gravă'. 'Acum trebuie decis dacă publicarea şi eficienţa sunt mai mari atunci când sunt folosite reţelele sociale', a mai spus ea.

În ultimele zile, după asasinarea politicienei conservatoare Isabel Carrasco (foto) în León (Castilla y León), pe reţelele sociale au apărut numeroase mesaje, semnalate de autorităţile spaniole, legate de modul controversat în care aceasta făcuse politică şi de faptul că îşi făcuse astfel mulţi duşmani. 

Cele mai grave dintre acestea au fost cele încheiate cu reţinerea şi inculparea autorilor. Un tânăr de 19 ani din Valencia a transmis pe Twitter că susţine crima şi a solicitat să fie ucişi şi alţi politicieni. El a fost ulterior pus în libertate vineri, cercetat în libertate pentru acuzaţii legate de apologia comiterii unei crime. 

Un altul, tot de 19 ani, din Jerez de la Frontera (Cádiz), a fost pus sub acuzare după ce a transmis pe internet materiale video cu conţinut jignitor la adresa politicienei conservatoare şi a transmis de asemenea pe reţelele sociale comentarii în care îşi bătea joc de victima crimei petrecute luni, 12 mai. (Agerpres)


[foto: abc.es]

×