x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Institutul de Virusologie din Wuhan neagă orice responsabilitate, pe fondul acuzaţiilor SUA

Institutul de Virusologie din Wuhan neagă orice responsabilitate, pe fondul acuzaţiilor SUA

19 Apr 2020   •   12:00
Institutul de Virusologie din Wuhan neagă orice responsabilitate, pe fondul acuzaţiilor SUA

Directorul Institutului de Virusologie din Wuhan, un centru de cercetare suspectat că ar fi sursa noului coronavirus, a negat orice responsabilitate privind pandemia, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat că vor exista "consecinţe" în cazul în care China a avut acţiuni deliberate.

"Este imposibil ca acest virus să provină de la noi", a afirmat Yuan Zhiming, directorul Institutului de Virusologie din Wuhan, citat de postul CGTN şi de cotidianul Le Figaro.

Majoritatea oamenilor de ştiinţă cred că noul coronavirus (SARS-CoV-2) probabil s-a transmis de la un animal la om. Dar prezenţa la doar câţiva kilometri de epicentrul apariţiei pandemiei a Institutului de Virusologie din Wuhan alimentează speculaţiile privind răspândirea virusului din acest laborator sensibil.

"Noi ştim clar ce tipuri de cercetări sunt efectuate în institut şi cum sunt gestionate virusurile şi mostrele", a precizat Yuan Zhiming. În Institutul de Virologie din Wuhan există un laborator de înaltă securitate (nivelul P4).

În contextul simplei localizări a Institutului, "oamenii nu pot fi opriţi să facă speculaţii", a subliniat Zhiming, acuzând presa internaţională că "încearcă să inducă oamenii în eroare în mod deliberat" prin difuzarea de informaţii "bazate în totalitate pe speculaţii, nu pe dovezi".

Conform cotidianului american The Washington Post, după mai multe vizite în Institutul de Virusologie din Wuhan, Ambasada SUA din Beijing a alertat în 2018 autorităţile americane privind măsurile de securitate aparent insuficiente.

(sursa: Mediafax)

×