x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire ruso-americană între Kerry şi Lavrov, la Paris, pe tema Ucrainei

Întâlnire ruso-americană între Kerry şi Lavrov, la Paris, pe tema Ucrainei

de Agerpres    |    29 Mar 2014   •   18:56
Secretarul de stat american John Kerry se va întâlni duminică la Paris cu omologul său rus Serghei Lavrov, pentru a discuta modalităţile de soluţionare a crizei ucrainene, a anunţat sâmbătă Departamentul de Stat al SUA, citat de AFP şi ITAR-TASS.

'Întâlnirea are loc la Paris mâine (duminică) seară', a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jen Psaki, în timpul unei escale tehnice în Irlanda a avionului secretarului de stat.

Anterior, ea a anunţat că John Kerry, care intenţiona să se întoarcă la Washington după ce a părăsit Arabia Saudită, a decis, într-o schimbare de program de ultim minut, să se deplaseze la Paris în vederea unei întâlniri în capitala franceză cu Serghei Lavrov pe subiectul crizei ucrainene.

Decizia secretarului de stat american intervine în contextul în care ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat sâmbătă că punctele de vedere ale Rusiei şi Occidentului asupra crizei ucrainene 'se apropie', deschizând calea unei posibile 'iniţiative comune'.

×
Subiecte în articol: ucraina john kerry serghei lavrov