x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Înțelegere China-Rusia înaintea invadării Ucrainei. Ce i-ar fi cerut Xi Jinping liderului de la Kremlin

Înțelegere China-Rusia înaintea invadării Ucrainei. Ce i-ar fi cerut Xi Jinping liderului de la Kremlin

03 Mar 2022   •   12:05
Înțelegere China-Rusia înaintea invadării Ucrainei. Ce i-ar fi cerut Xi Jinping liderului de la Kremlin
Sursa foto: antena3

China ar fi cerut Rusiei să amâne invadarea Ucrainei până la încheierea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, arată un raport al serviciilor de informaţii occidentale, anunță oficiali americani, citați de CNN.

Cererea Beijingului a fost făcută în timpul vizitei președintelui Vladimir Putin la Beijing, cu ocazia începerii olimpiadei. El s-a întâlnit cu Xi Jinping, șeful statului chinez. 

După întâlnirea celor doi șefi de stat, aceștia au făcut publică o declarație  comună prin care afirmau că parteneriatul lor ''nu are limite'' şi condamnau extinderea NATO.

Ministerul chinez de Externe neagă informațiile din raport privind o coordonare dintre cele două țări înaintea izbucnirii conflictului din Ucraina și spune că este vorba despre o știre falsă. 

''Astfel de practici de distragere a atenţiei şi de mutare a vinei sunt demne de dispreţ'', a spus Wang Wenbin, purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze.

×
Subiecte în articol: China Rusia