x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Interdicție de părăsire a țării pentru fostul premier malaezian Najib, implicat într-un scandal privind furtul a miliarde de dolari

Interdicție de părăsire a țării pentru fostul premier malaezian Najib, implicat într-un scandal privind furtul a miliarde de dolari

12 Mai 2018   •   12:30
Interdicție de părăsire a țării pentru fostul premier malaezian Najib, implicat într-un scandal privind furtul a miliarde de dolari

Fostul premier malaezian Najib Razak, învins miercuri la alegerile legislative, are interdicţie de a părăsi ţara, el fiind implicat într-un scandal privind furtul a miliarde de dolari din fondurile statului, relatează sâmbătă AFP. 

Potrivit declaraţiilor directorului general din Ministerul Imigraţiei Mustafa Ali, Najib Razak şi soţia sa Rosmah Mansor au fost trecuţi pe ''lista neagră'' în scopul de a-i împiedica să iasă din ţară. 

Fostul premier a afirmat pe Twitter că respectă decizia şi că va rămâne în ţară împreună cu familia sa. 

Această interdicţie survine în contextul unor zvonuri potrivit cărora Najib şi soţia sa, devenită foarte nepopulară din cauza pasiunii sale pentru călătorii de lux, erau pe punctul de a se îmbarca la bordul unei aeronave cu destinaţia Indonezia. O mulţime furioasă s-a deplasat la aeroport, situat aproape de Kuala Lumpur, de unde urma să decoleze cuplul, pentru a-i împiedica să părăsească ţara. 

De la înfrângerea coaliţiei pe care Najib o conducea, coaliţie aflată la putere în ţară fără întrerupere de şase decenii, au circulat zvonuri că fostul premier şi soţia sa ar putea fugi din ţară. 

Noul premier malaezian Mahathir Mohamad, care l-a învins la alegeri pe Najib Razak, s-a angajat să ancheteze scandalul masiv în care este implicat fostul şef de guvern în legătură cu furtul a miliarde de dolari din fondurile statului.

AGERPRES

×