x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundații majore în vestul Marii Britanii și Scoția. Un fotograf care a ieșit să fotografieze vijelia e dat dispărut (VIDEO)

Inundații majore în vestul Marii Britanii și Scoția. Un fotograf care a ieșit să fotografieze vijelia e dat dispărut (VIDEO)

04 Ian 2014   •   08:25
Inundații majore în vestul Marii Britanii și Scoția. Un fotograf care a ieșit să fotografieze vijelia e dat dispărut (VIDEO)

Valurile enorme, ploile puternice și vânturile în rafale au provocat inundații vineri în sud-vestul Angliei, în Țara Galilor și Scoția, iar autoritățile au cerut populației să nu se apropie de coaste, informează AFP.  În timp ce valurile uriașe loveau coastele țării, Agenția britanică pentru Mediu a avertizat că plimbările pe litoral ar putea fi "extrem de periculoase".

În apropiere de Plymouth, în comitatul Devon /sud-vestul Angliei/, echipele de salvare încercau să găsească un tânăr de 18 ani dat dispărut joi după ce și-a părăsit domiciliul pentru a fotografia intemperiile. La Burry Port, în sudul Țării Galilor, poliția a ordonat zecilor de curioși veniți să vadă marea dezlănțuită să se îndepărteze de litoral. Acest oraș de coastă a fost lovit vineri dimineață de valuri imense și rafale de vânt ce depășeau viteza de 112 km/h.

"Oamenii își pun viața în pericol rămânând aici", a subliniat purtătorul de cuvânt al autorităților locale, Ron Cant. "Ei nu-și dau seama ce ascund aceste valuri. Marea transportă multe pietre și le aruncă violent", a declarat Cant, adăugând că "pietre ce cântăreau până la 50 de kilograme" au fost "aruncate într-o parcare".




×