x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Irakul s-ar putea confrunta cu foametea, avertizează o agenţie ONU

Irakul s-ar putea confrunta cu foametea, avertizează o agenţie ONU

de Agerpres    |    25 Iun 2014   •   18:58
Irakul s-ar putea confrunta cu foametea, avertizează o agenţie ONU

Perspectivele favorabile recoltei în Irak sunt compromise din cauza conflictelor care pun în pericol securitatea alimentară, a atras miercuri atenţia Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a ONU.

FAO solicită un ajutor de urgenţă de 12,7 milioane de dolari până în iulie/august pentru a răspunde nevoilor familiilor de agriculturi şi de crescători de animale şi pentru a diminua daunele la sursele de hrană, de venit şi de locuri de muncă, precizează organizaţia într-un comunicat.

Peste un milion de persoane şi-au abandonat locuinţele şi fermele din ianuarie, lăsându-şi locurile de muncă şi bunurile într-un moment în care recolta principală de grâu şi orz ar trebui să înceapă, subliniază organizaţia.

În total, două milioane de irakieni sunt strămutaţi în interiorul ţării, inclusiv cei afectaţi de conflictul sirian şi de evenimentele survenite anterior în Irak, reaminteşte FAO.

Nevoile de cereale din import pentru 2014-2015 ar urma astfel să crească.

Dată fiind diminuarea posibilităţii de a procura alimente de bază, accesul la hrană pentru numeroase gospodării, familii sărace şi persoane strămutate cel mai probabil se va deteriora, adaugă FAO.

"Dacă ostilităţile vor continua, cele mai vulnerabile grupuri de populaţie nu vor mai avea acces la bunuri alimentare de bază şi la alte produse esenţiale, în pofida subvenţiilor guvernului", a declarat reprezentantul FAO în Irak, Fadel El Zubi, citat în comunicat.

×
Subiecte în articol: fao irak foamete