x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iran: O noua lovitura pentru guvernul preşedintelui Rohani

Iran: O noua lovitura pentru guvernul preşedintelui Rohani

26 Aug 2018   •   13:15
Iran: O noua lovitura pentru guvernul preşedintelui Rohani

Parlamentul iranian a votat duminică în favoarea destituirii ministrului economiei Massoud Karbassian, o nouă lovitură pentru guvernul preşedintelui Hassan Rohani, care se confruntă cu o criză economică în creştere pe fondul restabilirii sancţiunilor americane.

 

În timpul unui vot de încredere retransmis la radio, în favoarea destituirii lui Karbassian au votat 137 de parlamentari, 121 au votat împotrivă, iar doi s-au abţinut. 

Massoud Karbassian devine al doilea ministru destituit de la începutul lui august în baza unui vot în parlament, după destituirea lui Ali Rabiie, ministrul muncii, în data de 8 august. 

Teheranul se confruntă de ani de zile cu rate ale inflaţiei şi şomajului ridicate, în pofida unei uşoare ameliorări după acordul asupra programului nuclear iranian semnat în 2015 cu marile puteri, acord ce a permis ridicarea sancţiunilor internaţionale şi sosirea în Iran a numeroşi investitori străini. 

Însă guvernul lui Rohani este criticat pentru că nu a sesizat oportunităţile legate de acest acord, muribund după ce SUA s-au retras în mai din el şi au restabilit sancţiunile împotriva Teheranului.AGERPRES

×