x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul ameninţă SUA cu consecinţe grave pentru interesele lor în cazul unui atac

Iranul ameninţă SUA cu consecinţe grave pentru interesele lor în cazul unui atac

22 Iun 2019   •   19:00
Iranul ameninţă SUA cu consecinţe grave pentru interesele lor în cazul unui atac
Sursa foto: pixabay.com

Armata iraniană a avertizat sâmbătă Statele Unite că cel mai mic atac asupra teritoriului său ar avea consecinţe devastatoare pentru interesele americane din regiune, informează AFP.

"Un singur glonţ tras în direcţia Iranului ar da foc intereselor Americii şi ale aliaţilor săi" în regiune, a declarat generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi, purtător de cuvânt al Statului Major al forţelor armate iraniene, într-un interviu pentru agenţia de presă Tasnim.

"Astăzi, situaţia regională este în avantajul Iranului", a adăugat ofiţerul.

"Însă dacă inamicul - şi în special SUA şi aliaţii săi din regiune - va face eroarea de a trage vreun glonţ spre praful de puşcă pe care se află America, atunci interesele sale vor lua foc", a atenţionat el.

"America, interesele sale şi cele ale aliaţilor săi vor fi mistuite de acest foc", a mai spus generalul Shekarchi, pentru care "scopul inamicului', în special al Israelului, "este de a dezarma Iranul".

Preşedintele american Donald Trump a afirmat vineri că a anulat în ultimul moment atacuri asupra Iranului pentru a evita producerea de pierderi de vieţi omeneşti, menţinându-şi în acelaşi timp ameninţările cu represalii împotriva Teheranului, care doborâse cu o zi în urmă o dronă americană.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iran sua