x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul dezaprobă insultele apărute în unele ziare la adresa Carlei Bruni

Iranul dezaprobă insultele apărute în unele ziare la adresa Carlei Bruni

31 Aug 2010   •   00:00

Guvernul iranian "nu aprobă" insultele apărute în unele ziare la adresa soţiei preşedintelui francez, Carla Bruni-Sarkozy, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Ramin Mehmanparast, citat de AFP.



Cotidianul ultraconservator Kayhan a numit-o pe Carla Bruni "prostituată" din cauza vieţii sale considerate "imorale", după ce prima doamnă a Franţei o apărase pe o iraniană condamnată la moarte prin lapidare într-un proces de adulter şi crimă.

"Republica islamică nu aprobă insultele la adresa oficialilor din altă ţară", a declarat purtătorul de cuvânt de la externe, răspunzând la o întrebare pe această temă la conferinţa de presă săptămânală.

"Sper ca toată presa să fie atentă. Se poate critica politica ostilă a unor ţări sau comportamentul oficialilor din alte state, putem protesta, dar nu trebuie folosite cuvinte jignitoare. Nu este corect", a adăugat el.

Presa iraniană s-a ferit să adopte poziţia ziarului Kayhan, în care apar în mod obişnuit comentarii jignitoare la adresa unor oficiali iranieni sau străini.

"Antecedentele (Carlei Bruni) arată clar de ce această femeie imorală susţine o femeie condamnată pentru adulter şi complicitate la uciderea soţului", adaugă site-ul.

Potrivit Agerpres,Carla Bruni-Sarkozy afirmase, într-o scrisoare deschisă de pe 23 august, că "Franţa n-o va abandona" pe Sakineh Mohammadi-Ashtiani, 43 de ani, condamnată la moarte prin lapidare într-un dosar care, potrivit justiţiei, cuprinde învinuirea de adulter şi complicitate la asasinarea soţului.

Teheranul a anunţat la începutul lunii iulie "suspendarea" sentinţei de lapidare şi revizuirea cazului femeii, a cărei situaţie a emoţionat ţările occidentale.

×
Subiecte în articol: externe