x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul îşi testează capacităţile de apărare în caz de atac extern

Iranul îşi testează capacităţile de apărare în caz de atac extern

de Agerpres    |    20 Noi 2011   •   14:04
Iranul îşi testează capacităţile de apărare în caz de atac extern

Autoritatile iraniene au anuntat sambata ca au lansat manevre pentru a testa capacitatea operationala a fortelor armate in caz de agresiune externa, relateaza Ria Novosti, care citeaza postul iranian Press TV.

Manevrele, care vor dura patru zile, au inceput in noaptea de vineri spre sambata pe un teritoriu de 800.000 kilometri patrati, iar prima etapa implica desfasurarea trupelor DCA, responsabile pentru respingerea atacurilor aeriene ale unui potential inamic.
Urmatoarea etapa consta in amplasarea unor centre de comanda pentru a coordona actiunile fortelor implicate. La exercitiu vor participa si trupe de recunoastere si unitati auxiliare, precizeaza Ria Novosti.

Teheranul a declarat anterior ca manevrele fortelor sale armate nu constituie o amenintare pentru alte tari, deoarece doctrina militara a Iranului este una strict defensiva.

Exercitiile au loc pe fondul unor tensiuni intre Iran si marile puteri mondiale - accentuate in ultimele zile dupa publicarea unui raport al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), care acuza Iranul ca a derulat activitati in vederea crearii armei nucleare, inainte de 2003.

×
Subiecte în articol: iran atac manevre militare