x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel - O romanca isi cere copilul

Israel - O romanca isi cere copilul

16 Iun 2004   •   00:00

O romanca se lupta prin tribunalele din Israel sa isi recupereze copilul dat spre adoptie unui cuplu israelian.

ANA ILIE

Femeia, venita in Israel impreuna cu sotul sau, evreu de origine, si-a dat copilul spre adoptie, pentru ca acesta, crestin din nastere, sa fie convertit la religia mozaica. Copilul a fost deja circumcis in prezenta unor martori, insa convertirea sa nu este deplina, deoarece tribunalul nu a emis inca ordinul final de adoptie. Procedura standard in aceste cazuri, dupa ce un copil de alta religie s-a aflat in custodia unor parinti evrei pentru cel putin sase luni, este ca inainte de emiterea ordinului final autoritatile trebuie sa depuna o cerere la tribunal, prin care se cere convertirea copilului la cultul mozaic. In toate cazurile, solicitarea este aprobata de catre instanta.

Tatal adoptiv, grav bolnav

Profitand de faptul ca adoptia nu a fost finalizata, romanca s-a razgandit si si-a cerut copilul inapoi. Din nefericire, nu-i va fi prea usor. O data cu depunerea cererii de anulare a adoptiei, ea a aflat ca tatal adoptiv nu declarase un detaliu esential, anume ca este foarte grav bolnav. Amanuntul va intarzia procedura de inapoiere a copilului, iar mama traieste acum o adevarata drama la gandul ca si-a dat spre infiere fiul unor parinti care au probleme de sanatate.

Sistemul este de vina

Cazul romancei este amplu dezbatut si nu pune intr-o lumina tocmai favorabila sistemul israelian de adoptii, care se conduce de ani de zile dupa o politica de incredintare a copiilor non-evrei unor cupluri religioase, ceea ce scurteaza timpul de asteptare a parintilor adoptivi cu cel putin cinci ani.

×
Subiecte în articol: externe