x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi civili israelieni au fost împușcați în Cisiordania

Doi civili israelieni au fost împușcați în Cisiordania

de Redacția Jurnalul    |    21 Aug 2023   •   00:20
Doi civili israelieni au fost împușcați în Cisiordania
Sursa foto: Hepta

Doi civili israelieni au fost împușcați și uciși în orașul Huwara din Cisiordania, aflat într-un punct tensionat, potrivit Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), citate de CNN.

Soldații FDI i-au urmărit pe suspecți și au instituit blocade în zonă, a precizat armata într-un comunicat.

Serviciul de salvare Magen David Adom (MDA) a declarat că a primit un raport privind un schimb de focuri sâmbătă, la ora locală 15:04. Medicii și paramedicii au sosit la fața locului și au efectuat resuscitarea a doi bărbați - de 60 și 29 de ani - alături de medicii din cadrul IDF.

Paramedicul MDA Tomer Gusman a declarat că victimele erau inconștiente și prezentau răni prin împușcare.

Huwara, la sud de Nablus, în Cisiordania ocupată, a fost scena uciderii a doi frați coloniști israelieni în februarie, urmată în acea noapte de atacuri de răzbunare ale coloniștilor asupra orașului palestinian.

IDF a desfășurat trupe suplimentare în oraș, în urma violențelor.

În înregistrările video realizate în Huwara se vede o ambulanță și vehicule ale armatei la fața locului, cu un punct de control rutier închis pentru vehicule și cu traficul oprit.

Hamas, mișcarea militantă palestiniană care conduce Gaza și care este din ce în ce mai populară în Cisiordania, a lăudat atacul, fără a revendica în mod direct responsabilitatea pentru acesta.

Purtătorul de cuvânt Abdel-Latif al-Qanou a declarat că împușcăturile au fost „produsul promisiunii de a ne apăra poporul și de a răspunde crimelor ocupației”, o referire la Israel.

Într-o declarație publicată sâmbătă de biroul său, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că forțele de securitate „lucrează cu sârguință pentru a-l găsi pe criminal”.

„Transmit condoleanțe familiei celor doi uciși - un tată și un fiu - ale căror vieți au fost curmate într-un mod atât de crud și criminal în timpul Shabbatului”, a declarat Netanyahu.

„Forțele de securitate lucrează cu sârguință pentru a-l găsi pe criminal și a se împăca cu el, așa cum am făcut cu toți criminalii de până acum”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cisiordania israelieni ucişi