x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul a eliberat-o pe Ahed Tamimi

Israelul a eliberat-o pe Ahed Tamimi

30 Iul 2018   •   15:51
Israelul a eliberat-o pe Ahed Tamimi

Israelul a eliberat-o, ieri, pe tânăra palestiniană Ahed Tamimi, care a fost întemniţată anul trecut, după ce lovise un soldat israelian în Cisiordania, întregul incident fiind transmis în direct pe o reţea de socializare online, transmit AFP şi Reuters.

Tamimi (17 ani) a devenit un personaj cunoscut, după ce incidentul produs la 15 decembrie 2017, în apropierea casei sale din satul Nabi Saleh, a fost transmis live pe Facebook de către mama sa. Autorităţile israeliene i-au adus tinerei 12 acuzaţii, printre care atac în formă agravată, iar în luna martie Ahed Tamimi a pledat vinovată la acuzaţia de atac, fiind condamnată la opt luni de închisoare. Ea a fost eliberată din motive administrative. Purtătorul de cuvânt al Administraţiei penitenciarelor din Israel, Assaf Librati, a anunţat că Ahed Tamimi şi mama sa, de asemenea încarcerată după incidentul din decembrie anul trecut, au părăsit închisoarea Sharon şi se află în drum spre Cisiordania. Cazul Tamimi a atras critici la nivel internaţional împotriva Israelului şi a readus în atenţia publicului cazurile tinerilor palestinieni judecaţi de tribunale militare israeliene. Tatăl tinerei, Bassem, a declarat că familia sa încearcă „să-şi continue viaţa normală” şi a cerut oprirea protestelor săptămânale împotriva ocupaţiei în Nabi Saleh, unde confruntările cu soldaţii israelieni au devenit un fapt obişnuit. El a adăugat că Ahed Tamimi intenţionează să urmeze cursurile unei facultăţi de drept.

Poliţia din Israel a arestat doi italieni care au desenat pe zidul de separaţie din Cisiordania un portret gigant al tinerei Ahed Tamimi, devenită un simbol al rezistenţei contra ocupaţiei israeliene.

 

Ahed Tamimi  este simbolul rezistenţei contra ocupaţiei israeliene din Cisiordania

×
Subiecte în articol: Ahed Tamimi