x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul anunţă că a anihilat o potenţială celulă a reţelei al-Qaida

Israelul anunţă că a anihilat o potenţială celulă a reţelei al-Qaida

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Iul 2008   •   00:00

12:55 • Serviciul israelian de securitate internă, Shin Beth, a anunţat astăzi arestarea a doi arabi israelieni şi a patru palestinieni din Ierusalimul de Est, acuzaţi că intenţionau să formeze o reţea locală a al-Qaida.

Serviciul israelian de securitate internă, Shin Beth, a anunţat astăzi arestarea a doi arabi israelieni şi a patru palestinieni din Ierusalimul de Est, acuzaţi că intenţionau să formeze o reţea locală a al-Qaida.

           

SUSPECŢI. "Cei şase suspecţi au fost arestaţi în cursul lunilor iunie şi iulie şi au fost inculpaţi vineri", a precizat purtătorul de cuvînt al Shin Beth, într-un comunicat. Cei doi suspecţi arabi israelieni, Ibrahim Nashaf, în vîrstă de 22 de ani din localitatea Taybeh şi Mohammed Nejm din oraşul Nazaret sunt studenţi ai Universităţii ebraice din Ierusalim. Nejm este bănuit că ar fi analizat şi fotografiat pista de aterizare a elicopterelor din campusul universitar, în special cu ocazia vizitei preşedintelui american George W. Bush în ianuarie, în vederea unui eventual atac pe viitor. Potrivit actului acuzării prezentat în faţa unui tribunal israelian, suspecţii, care se întîlneau la moscheea al-Aqsa din Ierusalimul de Est, colectau de asemenea informaţii pe Internet pentru fabricarea bombelor. Cei patru palestinieni sunt bănuiţi că au vrut să facă parte din această reţea.

×
Subiecte în articol: externe