x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul neagă atacul asupra taberei de lângă Rafah, în care au fost uciși 21 de oameni

Israelul neagă atacul asupra taberei de lângă Rafah, în care au fost uciși 21 de oameni

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   11:30
Israelul neagă atacul asupra taberei de lângă Rafah, în care au fost uciși 21 de oameni
Sursa foto: Hepta

Armata israeliană a negat că a atacat o tabără la vest de Rafah, după ce autoritățile sanitare din Gaza au declarat că bombardamentele tancurilor israeliene au ucis cel puțin 21 de persoane în această zonă. Zona fusese desemnă de către Israel drept una de evacuare a civililor.

Anterior, sfidând un apel din partea Curții Internaționale de Justiție, tancurile israeliene au avansat pentru prima dată în inima orașului Rafah după o noapte de bombardamente intense, în timp ce Spania, Irlanda și Norvegia au recunoscut oficial statul palestinian, o mișcare care a adâncit și mai mult izolarea internațională a Israelului, relatează Reuters.

Statele Unite, cel mai apropiat aliat al Israelului, și-au reiterat opoziția față de o ofensivă terestră israeliană majoră în Rafah, dar au declarat că nu cred că o astfel de operațiune este în curs de desfășurare.

La două zile după ce o lovitură aeriană israeliană asupra unei alte tabere a stârnit o condamnare globală, serviciile de urgență din Gaza au declarat că patru obuze de tanc au lovit marți mai multe corturi în Al-Mawasi, o fâșie de coastă pe care Israelul a desemnat-o ca zonă umanitară extinsă, unde i-a sfătuit pe civilii din Rafah să se ducă pentru siguranță.

Cel puțin 12 dintre morții de marți erau femei, potrivit oficialilor medicali din enclava palestiniană condusă de militanții Hamas.

Dar armata israeliană a declarat ulterior într-o declarație: „Contrar rapoartelor din ultimele ore, FDI (Forțele de Apărare ale Israelului) nu au atacat zona umanitară din Al-Mawasi”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rafah atac israelian