x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul nu mai eliberează ultimul grup de deţinuţi palestinieni

Israelul nu mai eliberează ultimul grup de deţinuţi palestinieni

29 Mar 2014   •   11:56
 Israelul nu mai eliberează ultimul grup de deţinuţi palestinieni

Ministrul palestinian însărcinat cu problema deţinuţilor, Issa Qaraqaë, a confirmat că Israelul nu va elibera sâmbătă, aşa cum era prevăzut, ultimul grup de deţinuţi palestinieni, exprimându-şi totuşi speranţa că statul evreu o va face în următoarele zile, informează AFP. 

'Deţinuţii nu vor fi eliberaţi azi (sâmbătă), poate în următoarele zile', a declarat pentru AFP Issa Qaraqaë. 'Se fac eforturi pentru a reglementa impasul şi cred că totul va fi mai clar în următoarele 24 de ore', a precizat el. 

Chestionaţi de AFP pe această temă, responsabilii israelieni au refuzat să facă orice comentarii, însă guvernul premierului Benjamin Netanyahu a anunţat că ar putea anula eliberarea acestui al patrulea grup de deţinuţi, ca urmare a deteriorării climatului cu palestinienii.

Acordul negociat de secretarul de stat al SUA, John Kerry, a permis reluarea în iulie a negocierilor de pace israeliano-palestiniene, după o întrerupere de trei ani, pentru o durată de 9 luni, care se încheie în aprilie. 

Acordul prevedea eliberarea în patru etape a 104 deţinuţi, în schimbul suspendării oricărui demers palestinian de a adera la organizaţii internaţionale. (Agerpres)

×