x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secta NAZISTA a TEMPLIERILOR asteapta revenirea lui Isus in ADEVARATUL loc al nasterii sale

Secta NAZISTA a TEMPLIERILOR asteapta revenirea lui Isus in ADEVARATUL loc al nasterii sale

27 Dec 2014   •   00:49
Secta NAZISTA a TEMPLIERILOR asteapta revenirea lui Isus in ADEVARATUL loc al nasterii sale

Povestea de Craciun oferita de tabloidul britanic mirror.co.uk este atat de fantastica incat pare scapata dintre paginile Codului lui Da Vinci sau din scenariile filmelor cu Indiana Jones, si evident trebuie tratata ca atare.

Deci, conform unei teorii prezentate de un arheolog israelian, se pare ca zecile de mii de pelerini care se aduna in fiecare an de Craciun si sarbatoresc nasterea Domnului cantand colinde in Bethleem, habar nu au ca se afla intr-un alt loc decat cel in care ar trebui.
Toata nebunia pleaca de la doua sate cu acelasi nume – Bethleem. Cel pe care toata lumea il cunoaste si accepta ca loc al nasterii Mantuitorului, in Iudeea, langa Ierusalim, si un altul, aflat la 14 kilometri de Nazareth, in Galileea.

Ideea arheologului israelian Aviram Oshri considera ca este mult mai plauzibil faptul ca o femeie intr-un stadiu avansat al sarcinii sale, precum Fecioara Maria acum 2014 ani, sa aleaga ca destinatie un sat mai apropiat, in locul unei calatorii de peste 100 de kilometri, pe spatele unui asin, pana la Ierusalim, doar pentru a fi recenzata de romani.
“Cum ar putea calatori pana in Bethleem-ul din Iudeea, 175 de kilometri, pe spatele unui asin, o femeie insarcinata in luna a noua? Mult mai corect ar fi fost sa mearga doar 14 kilometri”, declara arheologul israelian.

Dr. Oshri aduce si numeroase argumente in favoarea teoriei sale.
Primul dintre ele ar fi descoperirea in urma unor excavatii arheologice in Bethleem-ul din Galileea a ramasitelor unei mari biserici din epoca bizantina. Sub fundatia acesteia aflandu-se o pestera naturala, amintita de primele texte crestine ca loc al nasterii lui Isus.
In apropierea acestui sit au fost descoperite si ramasitele unui vechi han, probabil cel unde Iosif si Maria nu gasisera adapost.
De asemenea, in zona sunt evidentele unui zid de fortificatii, mentionat a exista in jurul Bethleem-ului biblic, dar de negasit, pana acum, in apropierea celui din Iudeea.

Partea si mai interesanta de abia urmeaza, arheologul israelian nefiind singura persoana care sustine aceasta teorie.
La inceputul secolului trecut, mii de crestini de etnie germana s-au asezat in Palestina, dintre acestia, membrii unei secte – Templierii – au ales ca loc al coloniei lor, in 1906, Bethleem-ul din Galileea. Fara sa aiba nicio legatura cu Ordinul Cavalerilor Templieri, secta fusese excomunicata de Biserica Lutherana in secolul XIX, si credinta lor era ca viata lor pe Pamantul Sfant i-ar fi absolvit de pacate si acesta le-ar fi fost dat lor mostenire, nu evreilor.
In timpul escensiunii la conducerea statului german a lui Adolf Hitler, multi dintre etnicii germani stabiliti in Galileea au devenit suporterii acestuia, imbratisand convingerile naziste, numeroase steaguri cu zvastica fluturand deasupra caselor lor din Bethleem.
Multi dintre tinerii membri ai sectei Templierilor si-au facut studiile in Germania nazista, si au revenit acasa entuziamati de aceasta doctrina. Au boicotat afacerile cu evreii, se salutau cu salutul nazist “Heil Hitler!” si-si trimiteau copiii in tabere paramilitare Hitlerjunged.
Hitler a incercat sa se foloseasca de prezenta lor in Galileea pentru a rescrie istoria crestinismului dupa propria vointa, eruditii cu convingeri naziste afirmand raspicat, la vremea respectiva, ca Isus s-a nascut in Bethleem-ul din Galileea, nu in cel din Iudeea. Exista de asemenea marturii ca seful SS-ului, Heinrich Himmler incerca sa demonstreze ca Isus nu a fost regele evreilor, pe care ii ura atat de mult, ci s-a nascut intr-un trib arian, expulzat din Galileea de israeliti.

In 1939, dupa izbucnirea celui de Al Doilea Razboi Mondial, multi dintre membrii sectei Templierilor din Galileea s-au oferit voluntari sa lupte pentru Germania. Cei ramasi in Palestina, la vremea respectiva, sub protectorat britanic, au fost declarati inamici ai statului si intreaga lor colonie a devenit un lagar de prizonieri.
500 dintre ei au fost deportati, in 1941. In Australia, alti 400 fiind deportati pana in 1944, in timp ce altii au constituit modalitatea de schimb prin care unii dintre evreii persecutati in Germania nazista au putut fi scosi din ghetto-uri sau lagare de concentrare.
Pana in 1950, in mod oficial, toti membrii sectei Templierilor parasisera Galileea, asta nu-i impiedica pe entuziastii teoriilor conspirationiste sa spuna ca sunt inca prezenti in regiune, si, ascunsi asteapta revenirea pe Pamant a Mantuitorului, care este, evident, arian si nu evreu.

Oficialitatile israeliene, Autoritatea Israeliana pentru Antichitati, considera teoria arheologului Oshri drept o gluma rasuflata, asta nu-l impiedica sa spuna ca pe masura ce sapaturile din sit-ul arheologic avanseaza mai in profunzime, el este din ce in ce mai convins de dreptatea sa.
mirror.co.uk


×