x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia confiscă iahtul A, al oligarhului rus Melnichenko

Italia confiscă iahtul A, al oligarhului rus Melnichenko

12 Mar 2022   •   17:30
Italia confiscă iahtul A, al oligarhului rus Melnichenko
Sursa foto: Hepta

Poliția italiană a confiscat un superiaht al miliardarului rus Andrey Igorevici Melnichenko, a anunțat sâmbătă biroul premierului, la câteva zile după ce omul de afaceri a fost inclus pe o listă de sancțiuni a UE în urma invaziei Rusiei în Ucraina, scrie Reuters.

Velierul A de 143 de metri, al cărui preț se ridică la 530 de milioane de euro, a fost pus sub sechestru în portul Trieste din nordul țării, a precizat guvernul.

Proiectat de Philippe Starck și construit de Nobiskrug în Germania, vasul este cel mai mare iaht cu vele din lume, a precizat guvernul.

Melnichenko deținea un important producător de îngrășăminte, EuroChem Group, și compania de cărbune SUEK. Companiile au precizat joi, în declarații, că acesta a demisionat din funcția de membru al consiliului de administrație al ambelor companii și s-a retras, începând de miercuri.

Un purtător de cuvânt al lui Melnichenko, Alex Andreev, a declarat că omul de afaceri nu are "nicio legătură cu evenimentele tragice din Ucraina. El nu are nicio afiliere politică".

"Nu există niciun fel de justificare pentru a-l plasa pe lista de sancțiuni a UE", a declarat Andreev. "Vom contesta aceste sancțiuni nefondate și nejustificate și credem că statul de drept și bunul simț vor prevala.

Săptămâna trecută, poliția italiană a confiscat vile și iahturi în valoare de 143 de milioane de euro de la cinci ruși care au fost plasați pe lista de sancțiuni.

Operațiunile poliției au făcut parte dintr-o campanie coordonată de statele occidentale pentru a-i sancționa pe rușii bogați despre care spun că au legături cu președintele Vladimir Putin.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iaht oligarh